Xobin uutuuksia

Petteri Aimonen / 28. joulukuuta 2007

Vaikka ehkä tärkein syy Xobin päivitykselle olivat kuormitusongelmat, toi päivitys mukanaan myös runsaasti uudistuksia. Tässä lista uusista ominaisuuksista jotka nyt onnistun muistamaan:

 • Isompi levytilakiintiö 1 GB (ennen 256 MB)
 • VPN-yhteys tietokantapalvelimelle, jolle saa nyt yhteyden samaan tapaan kuin Lakalta ja Vhostilta, osoitteella db1.kapsi.fi.
 • PHP kotisivuhakemistossa public_html (php-tiedostoille tarvitaan suoritusoikeudet)
 • Mahdollisuus IPV6-pohjaisiin IRC-hostnameihin

2 vastausta käyttäjälle “Xobin uutuuksia”

 1. jheusala sanoo:

  suPHP-tekniikalla tiedostot ei muuten tarvisi suoritusoikeuksia. On ollut käytössä mulla jo vuoden alusta ja hyvin on toiminut. Siinä on mukavia säätömahdollisuuksia mitkä noista CGI-vaihtoehdoista puuttuu. Ikävä vain, ettei toimi kuin PHP-softalle, kun en ole enää nykyään kauheasti PHP:lla tehnyt mitään.

  Aito blogi on muuten hyvä idea, mutta koittakaa potkia niitä muitakin kuin helpdeskaajia avautumaan tänne. Paras olisi kun blogissa olisi aina ensikäden kirjoituksia, mieluiten minä-muodossa kerrottuna. 🙂

 2. jpa sanoo:

  Jeps, suPHP on sinällään mainio (käynnistääkö se btw. uuden prosessin vai käyttääkö vanhaa?). Hauska seurata näitä php-trendejä, vielä viime keväänä binfmt oli se muodikas tapa. 🙂

  Tosin varmaankin fiksumpaa että Xobillakin on binfmt käytössä kun se kerran on Vhostillakin (aikanaan, kunhan public_html siirtyy).

  Taitaa mennä vähän niin että ihmisten Kapsille liikenevä aika kuluu itse tehtäviin eikä blogaamiseen – millä taas on se ikävä seuraus että tiedonkulku häiriintyy.

Vastaa