Viisi vuotta täynnä!

Petteri Aimonen / 1. helmikuuta 2008

Yhdistyksen ensimmäiset viisi vuotta ovat tänään, 1.2.2008, takanapäin (juhlinta alkakoon kello 18:11, tuolloinhan perustava kokous päättyi). Mitä siis on ehtinyt tapahtua?

Toiminta on yhdistyksen kasvaessa tietenkin muuttunut. Toimiryhmiä on tullut lisää: helpdesk vuonna 2004 ja tiedotusryhmä 2005. Nykyään hallinnossa vapaaehtoisina toimii enemmän jäseniä kuin koko yhdistyksessä alunperin oli, yhteensä 20. Osa perustajajäsenistä on jo lähtenyt yhdistyksestä tarpeiden ja ajankäytön muututtua, mutta myös alkuperäisiä jäseniä on edelleen toiminnassa mukana.

Yhdistyksen jäsenmäärät eri lääneissä

Yhdistys lähti liikkeelle oululaisen kaveripiirin (joka jo aiemmin käytti nimeä Kapsi) projektina, joten aluksi jäsenistöä oli lähinnä Oulusta. Edelleen Oulu-keskeisyys näkyy mm. vuosikokouksen pitopaikassa, mikä on tietenkin muualla asuvien jäsenten kannalta ikävää. Jäsenistöähän löytyy ympäri Suomea. Vaikka yhdistyksen jäsenistö on suomalaista, asuu muutamia jäseniä myös ulkomailla.

Jäsenmäärä on kasvanut jo pitkään varsin tasaista tahtia. Loppuvuodesta 2007 on tosin havaittavissa kasvun hidastumista. Mahdollisesti syynä ovat Lakka-palvelimen kuormitusongelmat, vaikka kyse voi olla myös normaalista vaihtelusta.

Yhdistyksen jäsenmäärä 2003-2007
Hakemuksia kuukaudessa 2003-2007

Vaikeuksiakin tietenkin riittää, mukaanlukien jo mainitsemani ylikuormitusongelmat, ajoittainen tukipalveluiden hitaus ja niin edelleen. Mutta ne ovat siedettävissä, ja luulisin että useimmat jäsenet ovat toimintaan tyytyväisiä. Kunnia tästä kuuluu vapaaehtoisille, niin hallitukselle, ylläpidolle kuin muillekin toimihenkilöille, jotka jaksavat vapaaehtoisesti tätä toimintaa pyörittää.

Hyvää jatkoa siis yhdistykselle ja iso kiitos vapaaehtoisille!

5 vastausta käyttäjälle “Viisi vuotta täynnä!”

 1. odo sanoo:

  Allekirjoittanut hallituksen jäsen veikkaisi ihan normaalia vaihtelua 2007 loppuvuoden kohdalle. Tammikuussa 2008 hakemuksia oli yli 70.

 2. jkj sanoo:

  Oulu-keskeisyys eli lakisääteinen kotipaikkakeskeisyys? Yhdistyksenhän on muistaakseni kustannettava matkat jos kokous pidetään jossain muualla kuin kotipaikalla.

 3. joneskoo sanoo:

  Tuo kuukausittain hyväksyttyjen jäsenhakemusten määrä siis tosiaan lienee harhaanjohtava vuodelle 2007, varsinkin vuoden loppua kohden.

 4. jpa sanoo:

  Oikeastaan kyseessä on kuukausittain lähetettyjen hakemusten, jotka on myöhemmin hyväksytty, määrä. Kaikki 2007 vuoden hakemukset oli tietääkseni käsitelty kuvaajan luomiseen mennessä.

  Luonnollisesta vaihtelusta tuossa voi toki olla kyse.

 5. wizardd sanoo:

  Onneksi olkoon!

  Terveisin tyytyväinen jäsen 🙂

Vastaa