Vuosikokouksen jälkitunnelmia

Petteri Aimonen / 14. huhtikuuta 2008

Pitkästä matkasta huolimatta jaksoin siis itsekin ensimmäistä kertaa osallistua vuosikokoukseen. Pitkä matka on ongelmallinen Etelä-Suomessa asuville, 60 euron matkakulut tuntuvat suurilta verrattuna esimerkiksi jäsenmaksuun. Yhdistys kustansi ulkopaikkakuntalaisten toimihenkilöiden matkakulut, joten itse en tätä tosin joutunut maksamaan. Matka on joka tapauksessa aikaavievä, itse lähdin kotoani 7.30 lauantai-aamuna ja palasin 3.50 sunnuntaina aamuyöllä.

Ratkaisuksi tähän on ollut pohdinnassa esimerkiksi videoneuvotteluyhteys Oulun ja Helsingin tai Tampereen välillä. Tähän kuitenkin tarvittaisiin sopivat tilat ja järjestäjiä kummassakin päässä. Lisäksi hyvälaatuisen ääniyhteyden aikaansaamiseksi tarvittaneen osallistujille henkilökohtaiset mikrofonit ja jonkinlainen puheenvuorojärjestelmä tai ainakin automaattinen ääneen perustuva mikrofonien päälle- ja poiskytkentä. Sopivia mikrofoneilla varustettuja tiloja saattaisi löytyä valmiina. Mikäli jollain riittää mielenkiintoa ja sopivat tilat löytyvät, tämä saattaisi olla toteutettavissa.

Samaa paikanpäällätutustumista tässä ei toki saavutettaisi. Toisaalta kokouksessakin ehti tutustua varsin harvoihin, sillä jouduin juna-aikataulujen vuoksi lähtemään saunaillasta kesken pois.

Itse kokouksen asioista mainitakseni hallitus oli mielestäni muotoillut hyvän linjanvedon kaupallisuudesta jäsenpalveluissa. Tämä noudattaa ainakin omaa intuitiivista käsitystäni täysin. Uusien sääntöjen yhteydessä muutettiin kokouskutsun aikarajaa viikosta kahteen viikkoon. Näin vuoden 2007 kutsun ikävä myöhästyminen ei voi toistua ainakaan sääntöjä noudattaen.

Kokouksen jälkeen ylläpito esitteli yhdistyksen uusia palvelinhankintoja ja muita suunnitelmia. Jo viime vuoden helmikuussa alkanut www-sivustojen siirtäminen on tarkoitus viimein saattaa loppuun, eli myös public_html siirretään Vhost-palvelimelle. Vhost puolestaan päivitetään tehokkaammaksi. Ensituntuman perusteella ainakin laajojen php-sivustojen ensimmäisen latauksen pitäisi nopeutua, nykyisellään tämä on itselläni kestänyt tuskallisen pitkään.

PS. Kuulemma uuden ylläpitotyökalun myötä ylläpidon viiveet ovat mennyttä aikaa. Toivottavasti pitää paikkansa, ainakin nykyisellään tilanne näyttää hyvältä.

Vastaa