Verottajalta päätös

Olli Vainio / 29. lokakuuta 2013

Eilen vastaanotimme verottajalta päätöksen liittyen aiemmassa blogauksessa kerrottuihin asioihin.

Verottaja selvityksistämme huolimatta on tehnyt nyt tulkinnan, että Kapsi ei olisi yleishyödyllinen ja ovat päättäneet myöskin lisätä Kapsin ALV-rekisteriin viranomaisaloitteisesti. Yhdistyksen hallituksen käsityksen mukaan verottajan ratkaisu on virheellinen ja siitä tullaan valittamaan.

Blogaan asiasta lisää jahka asia taas etenee.

5 vastausta käyttäjälle “Verottajalta päätös”

 1. Antero Anomuumi sanoo:

  Pitääkös tämä nyt tulkita siten, että Kapsi on täysin yleishyödytön yhdistys. Eli koneet seis ja jaetaan jäsenistölle jatkossa vain kyniä, paperia ja nauloja itsensä ilmaisemiseen? Kirkkojen ovet raikaa, kun nörtit kerääntyvät paikallisille ”kanaville” irkkaamaan!

 2. Heikki Salo sanoo:

  Miten Kapsista ylipäänsä saisi vielä yleishyödyllisemmän? Verottajalla tähän lienee jokin vastaus.

 3. Mikko Haimila sanoo:

  Mikä seikka verottajan mielestä ei täyty? En sitä kapsin nettisivujen kertomusten ja verottajan verkosta löytyvien ohjeiden perusteella keksinyt. Mikä muuten tulee olemaan muutoksen mahdollinen vaikutus jäsenmaksuihin tai yhdistyksen toimintaan? Palvelu näissä *yksityisille* ja *ei-kaupallisille* suunnatuissa jäsenasioissa on kyllä ollut tähän asti parempaa ja joustavampaa kuin kaupallisella puolella voisi kuvitellakkaan jäsenmaksun hinnalla saavansa. Eli selkeää harrastustoimintaa siis 😉

 4. LeoK sanoo:

  Noh, itse olen aktiivi eräässä yhdistyksessä joka ”joutui verottajan hampaisiin” vaikka selkeästi on yleishyöhyödyllinen yhdistys kyseessä. Ei auta valittaminen ei, joten suosiolla alettu alvit maksamaan.
  Sanottakoon myös, että suomessa on täysin vastaavia yhdistyksiä kymmeniä ja muut eivät alv-rekisterissä ole… Ei kelpaa tuokaan verottajalle 🙂

 5. Ilari sanoo:

  Päätös perustuu nähdäkseni suoraan siihen tulkintaan, että mikään elinkeinotoiminta ei ole ”yksinomaisesti ja välittömästi” yleistä hyvää toteuttavaa toimintaa. (Tämä tulkinta on hyvin tiedossa. Ks. esim. Verotusohje yleishyödyllisille yhdistyksille ja säätiöille tai lähes mikä tahansa yhdistystoimintakurssi, jolla käsitellään talousasioita.)

  Elinkeinotoiminnaksi tulkitaan esimerkiksi mikä tahansa kilpailluilla markkinoilla toimiminen. Sitähän Kapsi nimenomaisesti sääntöjenkin mukaan harjoittaa.

  Olen erittäin tyytyväisenä rivijäsenenä ihmetellytkin, miksi Kapsi on päässyt tässä asiassa kuin koira veräjästä. Liikevaihtokin on pienyrityksen luokkaa, joten ei mikään ihme, että verottajaa alkaa kiinnostaa. Ollaan vain tyytyväisiä, jos verottaja ei ala penkoa vanhojakin tilikausia.

  Maksan jatkossa mielelläni arvonlisäveron jäsenmaksun yhteydessä.

  Kai muuten olette hoksanneet myös, että voitte jatkossa vähentää valtiolle maksettavasta arvonlisäverosta kaikkien ostojen arvonlisäverot? Nettovaikutus talouteen lienee Kapsin tapauksessa aika olematon, kun tuloskin on lähellä nollaa. (Vai onko tapana maksaa julmettuja kilometrikorvauksia tmv.?)

Vastaa