Verkkosivujen uudistus

Petteri Aimonen / 19. maaliskuuta 2010

Yhdistyksen verkkosivuja on uudistettu edellisten kuukausien aikana. Tänään etusivu päivitettiin modernimmaksi, ja toivottavasti myös paremmaksi. Tavoitteena on ollut tuoda Kapsin ideaa paremmin esille sekä tehdä etusivusta hyödyllisempi tuomalla heti ilmi harrastuslähtöisyys, ja lisäämällä suoraan etusivulle tukipalveluiden yhteystiedot ja linkit mm. phpmyadminiin ja webmailiin.

Jo tammikuussa päivitettiin sivun värimaailmaa kirkkaammaksi. Kontrastia sisältöalueen ja taustan välillä lisättiin, ja logoksi otettiin alkuperäinen, räikeämpi versio. Nyt sisältöalueen tausta on täysin valkoinen, mikä parantaa tekstin erottuvuutta. Toisaalta valkoinen tausta voi käydä silmiin, mutta omalla css-tiedostolla senkin saa halutessaan muutettua 🙂 Värien valinta on ylipäätänsä vaikeaa, kun jokainen näyttö näyttää ne eri tavalla.

Sivuille on lisätty hakutoiminto, joka hakee myös täältä blogista ja forumilta. Tämä helpottaa tiedon löytymistä, kun eri sivuja on kertynyt (pöytäkirjat mukaanlukien) jo lähes 300.

Lisäksi on tehty erinäisiä pieniä parannuksia. Uutta tietoa ovat yhdistysesittely ja toimintaan osallistuminen, sekä monta pienempää päivitystä olemassaoleville sivuille. Ohjeiden jaottelua on uudistettu siten, että pääkategorioiden lisäksi on rinnakkaisia listoja, joista näkee nopeasti esimerkiksi kaikki PHP:hen liittyvät ohjeet. RSS-syötteisiin on lisätty <link>-viittaus, jolloin linkki näkyy osoiterivillä. Otsikoissa on nyt sivun nimi ensimmäisenä, jolloin se näkyy myös välilehden nimessä otsikon typistyessä. Jäsenten kotisivuja etsiviä varten 404-virhesivulla neuvotaan myös koti.kapsi.fi:hin, joka on helppo sekoittaa www.kapsi.fi:hin.

Kaaviot käsitellään nyt rsvg:llä, joka piirtää tekstin terävämpänä.

Vielä pari päivitystä odottaa TODO-listallani. Tiedotteet pitäisi siirtää erillisille sivuille, jolloin niihin linkittäminen olisi kätevämpää. Nykyään ne ovat kaikki yhdellä sivulla #id-linkin takana. Lisäksi on tarkoitus luoda luokittelu tiedotteille, eli erotella yhdistysasiat, tekniset tiedotteet ja häiriötiedotteet toisistaan. Seuraavana vuorossa on kuitenkin muutaman uuden ohjeen lisääminen: crontabin käyttö, ohjelmien asennuspolitiikka ja Maildirin käyttöönotto. Näistä viimeisen on Ari-Martti jo kirjoittanutkin valmiiksi.

Yksi vastaus käyttäjälle “Verkkosivujen uudistus”

  1. JTS sanoo:

    Ehdottomasti parempi kuin vanha! Graafisuutta on sopivasti, ja se palvelee paitsi esteettisesti niin ikonien ansiosta juttujen löytäminen myös helpottui merkittävästi.

Vastaa