Mihin Kapsi käyttää rahaa

Olli Vainio / 23. lokakuuta 2010

Jotkut ovat varmaan joskus miettineet mihin Kapsilla menee rahaa ja jonkinmoisia kuvia varmasti on tullut vuosikokouksen dokumenteista, mutta tässä nyt ensimmäistä kertaa selkeämpi esitys siitä, että mihin rahaa oikeasti menee.

Hieman selvennyksiä kuvassa oleviin lukuihin. Tuo kaavio esittää tilannetta vuoden 2010 alusta tähän asti tulleista kuluista.

Palvelimet sisältää uudet palvelimet, verkkolaitteet ja niiden tukipaketit. Palvelimissa on myös jo laskettu mukaan Siika, vaikka siitä ei ole vielä tullut laskua, koska se olennaisesti muuttaa jakaumaa ja esittää todellisemman kuvan siitä mikä tilanne tällä hetkellä on.

Hosting sisältää Nebulalle ja Tenuelle maksettavat kulut palvelimien hostauksesta.

Toimitila sisältää kaikki kulut, mitä toimitila on aiheuttanut. Tässä on syytä huomata, että tälle vuodelle on tullut noin 5000 euroa kertaluonteisia kuluja toimitilan käyttöönotosta joita ei ensi vuonna ole.

Matkakulut sisältävät kaikki päivärahat, lento/juna/bussiliput, kilometrikorvaukset ja muut ihmisten liikuttamiseen menneet kulut.

Kokouskulut sisältää tilavuokrat, ruuat, juomat ja kaikki muut kulut jotka tulevat yhdistyksen kokouksista, toimihenkilöiden kokouksista sekä hallituksen kokouksista. Ylivoimaisesti suurin osa kokouskuluista tulee yhdistyksen kokouksesta sekä isommasta toimihenkilöiden tapaamisesta. Hallituksen kokouskulut ovat marginaaliosa tuossa.

Muut kulut sisältää muunmuassa kirjanpidon, tilitarkastuksen, postikuluja, toimistotarvikkeita, yhden toimihenkilön miniläppärin, mainoskuluja, paitatilauksen ja muuta mikä ei suoranaisesti mene muihin kategorioihin.

Vuoden 2010 loppupuoliskolla kulujakauma tulee hieman muuttumaan, mutta ei merkittävästi. Uusia palvelimia tuskin tulee enää tälle vuodelle, joten niiden osuus hieman tippuu ja hostingin nousee kun joulukuussa tulee vielä yksi iso lasku Nebulalta. Muiden osioiden osuudet eivät tule oleellisesti muuttumaan.

3 vastausta käyttäjälle “Mihin Kapsi käyttää rahaa”

  1. Kallista sanoo:

    Aika kallista hostausta jos melkein 1600 euroa kuussa menee niihin 😮

  2. Olli Vainio sanoo:

    Kaikki on suhteellista, Kapsilla on rautaa kahdessa eri salissa joista toisessa on oma räkkikaappi käytössä ja molempiin paikkoihin tulee gigaletkut niin kyllä asiat siinä rupeaa maksamaan ihan oikeasti rahaa. Muutoksien myötä muuten todellinen kuukausikulu hostingista on jotain reilu 2000 euroa kaikkinensa. Tuo ei vielä näy vaan tässä kun hinnat muuttuivat nyt syksyllä, ensi vuoden kuluissa näkyy kokonaisuudessaan.

  3. […] vuoden 2010 loppupuolella tehnyt vastaavaan blogauksen tästä samasta aiheesta. Vuosi 2011 alkaa olla nyt niin lopuillaan, ettei ole enää tulossa […]

Vastaa