Kapsi Internet-käyttäjät ry ei ryhdy verkkotunnusvälittäjäksi (korjattu)

Jarkko Räsänen / 9. toukokuuta 2016

KORJAUS: Väärä termi käytössä; Kapsi ei lopeta verkkotunnusoperointia, mutta ei myöskään aloita verkkotunnusten välittämistä.

 

Yhdistyksen hallitus on linjannut, ettei Kapsi Internet-käyttäjät ry ryhdy verkkotunnusvälittäjäksi.

Päätökseen johti eritoten pyrkimys vältellä kilpailutilanteen muodostamista kaupallisten toimijoiden suhteen, sekä verkkotunnusvälittäjältä edellytettävien velvoitteiden tuoma taakka.

Yhdistys pyrkii omalta osaltaan tekemään verkkotunnusten käytöstä mahdollisimman sujuvaa ja tukee käyttäjiä tarvittaessa niiden käytössä.

Fi-verkkotunnusten hakemisen osalta vaikuttaa olevan paljon epäselvyyksiä yleisellä tasolla. Syyskuun alussa tapahtuva muutos tarkoittaa käytännössä sitä, että jatkossa fi-verkkotunnuksia voi hakea samoilta verkkotunnusvälittäjiltä kuin esimerkiksi .com, .net tai .org verkkotunnuksia. Olemassaolevien fi-verkkotunnusten siirtäminen näille välittäjille vaatii siirtotunnuksen (transfer key) käyttöä.

Mikäli verkkotunnuksien hallinnointi on outoa ja etäistä, kannattaa ennen välittäjän valitsemista tutustua tarjolla oleviin vaihtoehtoihin.

Joitakin verkkotunnusvälittäjiä:


Taustaa

Viestintävirasto ottaa 5.9.2016 alkaen käyttöön fi-verkkotunnusten suhteen uudenlaisen toimintamallin, jossa verkkotunnusten välittäminen ja hallinnointi siirtyy verkkotunnusvälittäjille. Toimintamalli liittyy tietoyhteyskuntakaaren myötä esiteltyyn sääntelyyn, jossa fi-verkkotunnusten haku on myös vapaampaa eikä esimerkiksi hakijan iällä taikka kansallisuudella tule olemaan merkitystä.

Lisätietoa Viestintäviraston nettisivuilla: https://domain.fi/info/index/fi_uudistuu.html

5 vastausta käyttäjälle “Kapsi Internet-käyttäjät ry ei ryhdy verkkotunnusvälittäjäksi (korjattu)”

 1. ilikka sanoo:

  Kiitos päätöksestä ja perusteluista.

  Nyt tehty päätös varmasti selkiyttää ja omalta osaltaan vähentää epäselvyyttä meidän jäsenten suunnitellessa tulevaisuutta omien sivustojen kanssa.

  t.i

 2. riku sanoo:

  Mitähän muut osaa suositella? Godaddystä olen kuullut huonoja juttuja. Muista ei mitään tietoa, eli jos joku on tuttu ja turvallinen, kertokaa mielellään.
  Kiitos.
  Ja Kapsilta hyvä linjata, hyvin tehty.

 3. Arska sanoo:

  Sitähän minäkin ihmettelen mitä pitäisi tehdä.

  Suositeltaa nyt jotain.

 4. Petteri Aimonen sanoo:

  Joker ja Godaddy ovat ihan yleisiä ja suurimmalla osalla ei tule mitään ongelmia niitten kanssa. Mutta ylipäätänsä halvat palvelut eivät juurikaan panosta asiakaspalveluun joten erikoisemmissa tilanteissa voi joutua tappelemaan aikansa.

  Jos mieluummin maksaa enemmän kuin kärsii huonosta palvelusta, kannattanee kokeilla suomalaisia rekisteröijiä.

 5. Juuso Kataja sanoo:

  Hei kaikille

  Edustan itse kotimaista Zoner Oy:tä, joka toimii virallisena .fi verkkotunnusten välittäjänä.

  Meiltä saa luonnollisesti myös kaiken asiakaspalvelun suomeksi.
  https://www.zoner.fi/verkkotunnus/

Vastaa