Toimitiloja yhdistykselle

Olli Vainio / 31. maaliskuuta 2009

Kapsin toiminta on paisunut viime vuosina ja ihan kuukausinakin melkoisen pullataikinan lailla. Toimihenkilöillä on nykyään varsin paljon tekemistä – niin hallituksessa kuin eri toimiryhmissäkin. Erilaisten kokouksien ja säätöiltojen järjestäminen on tullut myöskin yleisemmäksi kun on havaittu, että varsinkin isot projektit hyötyvät näistä todella paljon. Ei ole tavatonta, että yhden illan aikana saadaan enemmän aikaan kuin viikossa/viikoissa ilman miittejä jos on oikeat ihmiset koottuna samaan paikkaan.

Näiden säätöiltojen ja säännöllisten kokousten järjestäminen alkaa käydä yksittäisille toimihenkilöille varsin kuormittavaksi eikä se ole kovin tarkoituksenmukaista, että säätöillat tai kokoukset vähenisivät. Onneksi olemme tähän asti saaneet pidettyä joitain miittejä erään toisen yhdistyksen tiloissa, mikä on vähentänyt kuormitusta toimihenkilöille. Tämä tosin ei ole pidemmällä tähtäimellä kestävä tai suotava toimintamalli.

Nyt olemme ryhtyneet pohtimaan josko pikkuhiljaa aika olisi oikea Kapsille hommata omat toimitilat.

Toimitilat voivat olla joko ihan toimistotilat tai sitten sopivan kokoinen ja mallinen asunto. Tiloissa tulisi olla ylläpidolle/toimiryhmille säätötila ja erillinen kokoustila.

Nykyisen kokemuksen valossa toimitila nostaisi toimihenkilöiden tuotteliaisuutta ja tekisi toimihenkilöille helpommaksi hoitaa yhä enemmän asioita kasvotusten. Tästä tietenkin jäsenet hyötyvät kun asiat tapahtuvat nopeammin ja enemmän kerralla.

Se, että miten toimitilaa mahdollisesti ryhdytään hankkimaan on vielä täysin avoinna, mutta mahdollisia toimintamalleja on useita kuitenkin. Mainittakoon kuitenkin, että yhdistyksen nykyinen taloudellinen tilanne on varsin hyvä toimitilahankintaa ajatellen. Vuosikokouksessa on tarkoitus keskustella jäsenistön kanssa tarkemmin toimitiloista kuten eilen lähetetyistä vuosikokouskutsuista käy ilmi, toivottavasti sinäkin olet paikalla ottamassa kantaa! 🙂

Vastaa